Kestävän kehityksen keskiviikkokierros Vihtijärvellä

Kestävän kehityksen keskiviikkokierros Vihtijärvellä featured image
Event date 28.09.2022 - 28.09.2022
Event time 16:30 - 20:00
Event location Vihtijärven kylätalo ja pihapiiri
City Vihti
Event organiser Vihtijärven kyläyhdistys ry ja Vihtijärven Martat sekä Vihdin kunta

Käy kirjastoautossa

Keskiviikkona, 28.9. Vihtijärven koulun pihalla klo 16.50–17.10 pysähtyy Vihdin kirjaston kirjastoauto. Se liikennöi Vihtijärvellä normaalistikin joka viikko, mutta nyt Kestävän kehityksen viikon kunniaksi kannattaa tulla käytännössä tutustumaan kirjastoautoon ja sen henkilökuntaan. Tuo mukaan myös perheesi tai vaikka naapuri – käyttämällä palvelua säilytämme sen varmemmin!

Kierrätä tekstiilit

Vihdin Kierrätyskeskus tekee Vihtijärven kyläyhdistyksen kanssa yhteistyötä. Menneenä kesänä saimme kirpputorin tiloihin tekstiilikeräysrullakon, joka on kirpputorin talvitauon ajaksi viety koulun ulkorakennukseen. Rullakkoon voit tuoda puhtaat, rikkinäiset tai ehjät aikuisten ja lasten vaatteet sekä kodintekstiilit.
Nyt siis katseet vaate- ja liinavaatekaappiin! Onko joku vaate liian kulahtanut käytettäväksi? Onko joku vaate hyväkuntoinen, mutta ehkä mystisesti kutistunut liian pieneksi itselle? Katso lisätietoa Vihdin kierrätyskeskuksen sivuilta.
Koulun ulkorakennuksen varastohuoneen ovi on normaalisti lukossa, mutta keskiviikkona 16.30 alkaen pidämme ovia auki. Jatkossa voit kilauttaa kyläkoordinaattorille ja pyytää ovikoodia, jonka takaa löytyy avain varastoon, jossa tekstiilirullakko sijaitsee.

Ideoi uutta käyttöä vanhalle rakennukselle ja kerro korjausehdotuksesi

Myös vanhojen rakennusten uusiokäyttö on kestävää kehitystä. Opettajat eivät enää asu eivätkä pidä tuotantoeläimiä koululla, oppilaat eivät käytä ulkokäymälää (paitsi sähkökatkon aikana) eikä koululla valitettavasti ole enää tulisijoja, joita varten tarvittaisiin puuliiteriä. Koulun ulkorakennus on siirtynyt kyläyhdistyksen omistukseen– nyt on aika ideoida sen tulevaa yhteistä käyttöä ja miettiä korjausvaihtoehtoja. Lue taustaa tästä linkistä.
Kestävän kehityksen viikon keskiviikkokierroksella voit tutustua kirjastoauton toiminnan ja tekstiilikierrätyksen lisäksi 1900-luvun alkupuolella rakennettuun koulun huoltorakennukseen. Ovet ovat avoinna ja kyläkoordinaattori keskustelee mielellään kanssasi rakennuksen uusista käyttömahdollisuuksista tai korjausnäkökohdista.

Opettele korjaamaan rikki mennyt vaate tai muu tekstiili – myös tuunaus on nyt in

Keskiviikkokierroksen sokerina pohjalla on Vihtijärven marttojen tarjoama mahdollisuus opetella korjaamaan vaatteita. Napin ompelu, lahkeiden lyhentäminen, sukkien parsiminen ovat arjen hyötytaitoja. Älä siis vie aivan pikkuvikaista vaatettasi vielä tekstiilikierrätykseen, vaan käy verestämässä tai opettelemassa vaatteiden korjaustaitojasi marttojen opastuksella!

Back to top of page