Siuntio-päivä | Sjundeådagen

Siuntio-päivä | Sjundeådagen featured image
Event date 01.10.2022 - 01.10.2022
Event time 10:00 - 14:00
Event location Sivistyskampus Siuntion sydän | Bildningscampuset Sjundeå hjärta
City Siuntio
Event organiser Siuntion kunta

Siuntio-päivä ja Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä järjestetään osana tänä kesänä valmistuneen Sivistyskampus Siuntion sydämen avajaisia.
Siuntion Sydämen ympäristöjalanjälki ja kustannukset on optimoitu pitkällä aikavälillä. Energiankulutus ja hiilijalanjälki on optimoitu etenkin energian tuotantomuodon valinnoilla, energiatehokkailla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla.
Kiinteistö kuuluu A-energialuokkaan ja se on energiatehokas rakennus, josta löytyvät: energiatehokkaat IV-koneet, tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto, käyttöveden lämmöntalteenotto sekä älykäs automaatio, jonka ohjaamana kiinteistön tekniset järjestelmät mukautuvat optimaalisiksi energiatehokkuuden ja käyttäjien näkökulmasta. Kampuksen käyttämä lämmitys- ja jäähdytysenergia tuotetaan maalämmöllä ja sähköenergiasta noin 30% aurinkopaneeleilla.

Kansalaisvaikuttamisen teemaa tuomme esille esittelemällä keskustan kehittämisprojektia, entisen motocrossradan kehitysprojektia, ilmasto-ohjelman luonnosta sekä kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksia Siuntiossa. Kansalaiset saavat luonnollisesti kommentoida kehittämishankkeita ja ilmasto-ohjelmaa.
Tapahtumatorilla on mukana myös mm. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, partiolippukunta Siuntion Koskikarat ry, South By Cycle -pyöräilymatkailuhanke, Toinen luonto, Snikkaritupa, Siuntion mehiläistarhat Oy ja paikallisia käsityöläisiä.

Back to top of page